tabung dude

Wednesday, April 6, 2011

my new job hehh!

:: assalamualaikum ::


since i started to fell boring sitting at home doing nothing, so I decide to start "marathon" the korean drama..huhh all my collection that had copy from my housemate (most of them) but still not watch even single of them..






kah kah kah..mari gelak sama-sama sebab cik afiqah mula merepek cakap English derr..hehehee okie first drama yang I tengok ialah Oh ! My Lady  :) 
alaa baru 5 episod jep pon tapi an da best daa..for me laa but for u i don't know hehh..memandangkan wa da start nengok korea kije laen memang susah laa na buat..derr wa da pesan sama luu jangan goda wa tengok korea..kalau wa da start nengok susah wa nanti asyik na lekat depan lappy jep..kalau bole na nengok drama yang panjang tu dalam masa sehari jep..




well bagi melancarkan jalan hidup aku menjadi lebih teratur, i had make my own schedule to watch the movie..belah petang 2 episod and malam 1 episod sahaja..FULLSTOP!!ta boleh lebih yee..disiplin yang tinggi amat diperlukan di sini okie!!




mungkin aku nie antara manusia yang paling ketinggalan laa dalam bab drama korea nie kalau na bandingkan dengan member-member palam yang lain..diorang yang lain ta paya cakap laa semua cerita da tengok kot..gigit jari laa aku kalau dengar diorang cerita sal korea-korea nie..tambah-tambah nama-nama actor2 diorang..hahaha kirim salam jep laa kalau korang tanya aku..memang KOSONG laa weyh!!






cite korea yang aku da nengok :




1. Boys over flower.


nie cite 1st yang aku nengok..masa pas SPM aku start layan korea-korea nie..hahaha nie sume adek aku punya pasal derr!!




best!!






2. Personal Taste


pastu aku layan cite nie..cite nie aku layan masa cuti sem 1 dulu sebab da buhsan sangat dok umah an..kebetulan adek aku bawak balek CD nie apa lagi..layan laa bebb!!








S.U.K.A  :)




3. Coffee Prince


then this movie  :)






C.O.M.E.L   :)








4. Hanakimi




haa nie bukan cite korea okie..nie cite jepun lebih kurang cite coffee prince laa..tapi yang nie tomboy die better and jadik laa kalau na compare dengan coffe prince  :)












kacak an an  ;P






now i'm watching this drama derr!!




Oh! My Lady   :)




baru episod 7 okie!!
















hahahaa okie berbalik pada tajuk entri, i got new job laa..terkejut?!!ta payah laa derr!!








actually semalam aku da start keje..hehehee aku jadi cekgu tusyen laa..okie-okie sila ta paya terkejut sangat sebab aku cume ajar adek aku jep..ajar math and sains..tapi pagi tadi kawan my ummi ade tanya "na ajar anak mak cik ta?!!ajar tuisyen?!!"




hehh?!!!






saya memang cekgu yang baek dan cun hehh  :P








"anak mak cik darjah berapa?!!nak saya ajar subjek ape?!!"




"anak mak cik form5 laa. kalau kamu nak tolong ajar die 4 subjek jep laa BM, BI, Math and Science..boleh?!!"






"hehhh?!!!"








derr kalau na soh ajaq physic, chem, math tuu bole laa gagah lagi na nolong, tapi subjek2 teras tambah-tambah BI uhh..perghh memang mak cik salah orang laa derr..aku rasa nak gelak guling-guling kat situ jugak laa dengaq mak cik tuu cakap..mintak maap mak cik, tak dapat den nak nolong  >.<








okie, now i need to sleep early meyh!!ta bole na berjimba-jimba sampai tengah-tengah  malam sangat..esok subuh susah na bangun pulak..hehheee okie budbye!!












:: assalamualaikum ::








me : 


- kawan-kawan I pon sekarang tengah memburu kerja, especially wani ngan chique..


- aien I rasa da dapat keje kot, keje kat kedai komputer yang kakak die carik an tuu.. Incik a.m. pon da keje daa sekarang kat pejabat lawyer kot ta silap I..ammar what the da dapat keje kat MPH..cik pika joe housemate I keje kat marrybrown sekarang..niena pon da keje dekat syarikat hape ntah..keje die cam menarik dowh siap lawat site projek sume..hmm tu jep laa yang I tau.. syira schoolmate I keje kat klinik kot ta silap jadi hape ntah..syiok laa korang an an!!


- untunglaa da keje sekarang, so kijo molek deyh!!


- aku doa an wani and chique dapat laa keje and bole kumpul fuluss an an  :)

- haa membe2 lain?!!korang buat hape haa?!!menternak lemak hehh!!



- countdown for 11 april 2011..sure ke result kuar masa nie hehh!?!












tade kaitan dengan entry.FULLSTOP!



2 comments:

  1. sume nie kau punye virus laa derr!!

    btw da abes da oh1 My Lady :)

    ReplyDelete

thanx sebab sudi baca post nie..anything to say??just leave your coment here :)
thanks for reading and please come again (n_n)