tabung dude

Saturday, April 9, 2011

korang memang cool babe!!







:: assalamualaikum ::





warning : entry yang agak panjang okie
:: sepatotnya post semalam 8 march 2011 ::





hahaa gedik laa..tu pon na tulis bagi tau..owh bukan ape saja nak bagi tau yang aku rindu kat kawan-kawan aku..derr tarikh nie lee yang diorang buat prank besaq punya sampai aku rasa nak sorok muka dalam kotak tau!!hahahaa just cekidaout~








malu derr!!










malam tu (8 mac 2011) dengan semangat aku turun bilik mak cik wani yunus untuk buat revision physics..almaklumlaa paper final da nak dekat daa sangat-sangat..aku sampai jep bilik die tengok atas meja die belambak bihun sup..slurrpp sedap derr!!


dalam hati


" nie mesti na belanja aku nie.hehehee ta sabaq na makan nie. "
perasan derr!!hamik kau~




wani yang baru lepas solat mase tuu cakap, 

" laaa asal mai awal sangat da ta suprise daa. "


dalam hati

" rilex laa derr ta kesah pon laa~  "
lalu terus membelek-belek buku sambil berfikir


" laa nie ke yang diorang plan selama nie..patut semalam ta wish bufday kat aku..hehh seb bek tade pelik-pelik sangat..fuhhh!! "



wani pon menghilangkan diri ntah pegi mane ntah..lantak laa, aku terus laa study~


tetibe aku dengar suara mak cik aien raffalie sape ta kenal derr suara die?!!


" fifi mai jap. jumm aku nak bawak kau jalan-jalan. alaa kau ta payah nak study sangat laa. "



aku yang blurr terus kene tarik tangan pastu dia ikat mata aku dengan selendang hitam. derr apakah ini?!!!


dalam hati 

" hehh?!!ade plan laen ker diorang nie?!!"


dan aku follow jep laa aien ntah bawak aku pegi mane ntah. dengan gelap gulita ta nampak dunia aien conduct aku jalan. sengal derr diorang kena an aku. jerit-jerit malam tuu. ade ke "orang buta" ta nampak jalan die soh naek tangga. haishh!!aku pon follow jep laa~



then aien soh aku lepak jap kat tangga tuu. penat katanya nak bawak aku jalan nie. hahahaa padan muka sapa yang suruh kau bawak.then aien call sumone, chique maybe~


aien : ae na bawak dia keluar ke?!

chique : ta payah laa.

aien : alaa ta syok laa cmtuu. kite bawak die keluar laa ae?!

chique : haa okie2.


aku dengar diorang sembang sebab kuat sangat derr!!



then aien pon bawak aku balek bilik aku, aeh-aeh bukan masuk bilik okie, dia hantaq aku masuk bilik air. then mas bagi aku tudung, skaf and sweater. aku pon pakailaa sebab diorang cakap nak bawak aku jalan-jalan kat luar. okie fine, tengs but ta an na jalan-jalan pakai kaen batik kot mungkin aku ta sepatutnya pakai kain batik malam tuu?!!derr what the?!?


hehh diorang ta kasik aku tukar seluar okie..dannng!!

okie fine just walk around maybe?!!tape laa ikut jep laa~



hehh masa tu aku dengar cam ramai jep suara-suara si dalang plan nie..gelak sakan yee korang sumer?!!tape sabaq-sabaq~


then jalan and jalan dengan pelbagai agenda yang terjadi, tetibe mak cik ida bagi aku beg?!!haishh ape pulak nie?!!



ida : tape fifi pegang jep t bila kitorang soh bagi fifi bagi laa ae?!


hehh what the?! bagi ape pulak nie..korang nie an~

agenda seterusnya, u all bole tengok video kat bawah nie~




yang kene tutup mata tu ade gaya macam orang tua ta?!!hahahaaa~




bole bayang an ta keluar pakai kaen batek dengan mata tertutup, jalan gelap gulita. masa diorang soh bagi beg tu aku cam pelik gak, asal macam ade suara orang laki gelak-gelak jep. nthen macam kenal jep suara sapa.. OMG!!!!


then balek bilik kitorang makan bihun sup tadi tuu sambil aku kene bahan habis-habisan laa dalam FB.. aku pon blurr mende laa diorang cakap senanya.. then mista cameraman camerawoman keluar an video and buat tayangan perdana..tadaaa!!!


** video merujuk kepada video kat atas **








hehh?!!!







speechless..


don't know what to say~

malu senanya sebab pakai kaen batek..hahahahaa!



but i'm wondering, what is actually thing inside the beg?!!





























































tadaaa!!





abaikan katil tuu tumpu pada objek yang dibulatkan okie?!!






yups!!they put my nemo inside the beg and i just give it to incik amirul. he took it beg to his room. then, malam nie I na tido dengan hape haaa?!!




3 malam nemo tidoq tanpa tuan kesayangan dia nie..sian kat incik nemo!! mesti die kene buli an masa kat "sana" tuu..berani laa korang buli nemo saya siap laa korang!! berani?!!!cubalah..hahahaa nthen after 4 days, incik amirul mukminin send the nemo back to me..khamsa-hamnidaa amirul!!















huhh~


see, makcik-makcik nie memang rancang "baek" punya plan kene an aku..derr?!!!



and this is what i wanna say  :



" hehh korang tau ta korang laa manusia-manusia yang berani buat benda-benda camni kat aku tau taa?!!ta pena pon sebelum nie membe-membe aku buat aku camni..sius aku kagum ngan korang sebab korang berani giler arr!!adoooi laa..that why laa i said u all are soo special meyh!!

yups memang agak geram + malu + segan + ta tau na cakap ape, but this is what the thing that i can't forgot about Palam..yups i swear that i'll never forget u all.. hehh aku ingat amirul mukminin tu join sekali ngan korang punya plan nie, rupe-rupe nye die pon terkena jugak hehh!??sian derr kat dia..btw just 1 thing i wanna said that 







I LUV U GUYS!!!!!





and you all punya 2nd "suprise" actually i got it a day after that nite..huhh naseb ta jerit jep.. and i never told that i had found "that thing" rite?!!and u all keep mention that u all can't wait for this one, but sampai abes asasi aku ta bagi tau an an?!!hahahaa u know why?!!because this one i really shock okie..segan gile-gile + marah + geram sangat-sangat okie..but then after a few days i've cool down and I swear that i'll never told u all about it..even my housemate keep asking me, "fifi, ta jumpe ape-ape ke?!!"  but i just act like i never know anything.. hahahaa forget about it hehh!!and I begging u all not to tell anyone about that okie?!!promise me gurls?!!


and last thing is tengs a lot for celebrating my bufday that nite. i really appreciate it. and tengs for join "the party" makan kek cokolat tuhh!!and sorry to chique sebab kene kejaq ngan aku satu blok..hahahaa sape soh tenyeh cokolat kat muka aku haaa?!!ta pasal pakai mask cokolat malam tuu. habes baju bau cokolat okie!!miss u all laa actually  :'(  "



and now lets i introduce u with the makcik-makcik dalang plan nie  ::



- nurul ain arbaie a.k.a miss aien raffalie 




nie orang kuat dia!!




- nurshahira sapian a.k.a miss chique




cameraman!




- nursyazwani yunus a.k.a miss wani




:: the big planner ::




- hidayah mahmud a.k.a  miss ida




:: melancarkan plan ::




- nurliyana zulbahri a.k.a mek na




:: sumbang idea ::




- nurmasdalina ithnin a.k.a miss mas




masdalina  :)




- nurul ainina a.k.a miss nina




:: she know nothing actually ::














and the mangsa untuk plan mereka malam tuu :



























































- nurul afiqah abd. halim 




mangsa utama!!




































































-incik amirul mukminin ruslan





:: mangsa jugak sebenarnya ::






























- inicik nemo




:: terpaksa menceroboh rumah "mereka" ::





okie. penat membebel sudah!!




memang da rindu da ponn!









nota kaki :

isnin nie khabar angin bertiup bagi tau result kuar..so do pray for me okie  :')




:: assalamualaikum ::




9 comments:

  1. HAHA!bengong. takde gambar lagi cun ke nak letak?

    ReplyDelete
  2. hahahahhha...lawak glew kot,,,ak yg bace neh pm dh tergelak2,,,kecian,,,hakhak...huahahha terbaek kn 'gift' 2nd kiteorang...alaa dh agk dh ko jumpe xkn laa xkn kan..ntah2 pg2 nk p mandy dh jumpe kot...hah tige kali!!!!!:P

    ReplyDelete
  3. shahira : hehh!??cun laa tu an an :)

    ReplyDelete
  4. mrs. tedy : tade laa aku jumpe dlm shari dua pastu laa sbb ak pelik korg asyik ckp2 jep..hahhaaa sengal la korang!!

    ReplyDelete
  5. ohhh,ini diakah rupanya smpai bg msg kat fb.haha!btw.apasal gambar ko berchaya??.gmbr aq x pun.x aci.

    ReplyDelete
  6. wani : tu cahaya keimanan namenya..hahaaa ntah aku pon ta tau npe mcm pelik gmba tuu..bukan hasil edit okie..sbb ak ta reti edit2 gamba tau~

    ReplyDelete
  7. waahhh...sweet laah..miss korang sume!!

    ReplyDelete
  8. eh. kesiannye aku baru bace. hahaha. comel la. suke ngn post ni. hehehe. miss u guys ;)

    ReplyDelete

thanx sebab sudi baca post nie..anything to say??just leave your coment here :)
thanks for reading and please come again (n_n)